Appelbakjes flappen voor dummy’s

Als je hier al eens iets hebt gelezen, dan weet je dat ik sinds september heel erg probeer om een keukenprinses te zijn (lees vooral ook mijn blog ‘Kookbaksels’). Ik was zelfs met een kookcursus begonnen, maar daarmee ben ik gestopt sinds deze week (ander verhaal). Wat ik daar vooral heb geleerd is dessertjes maken, poepsimpele dessertjes die eigenlijk niet kunnen mislukken. Geweldig! Keukenprinses zijnde, probeer ik zoveel mogelijk dingen ZELF te maken (waar ik ze vroeger in een potje kocht). Zo bijvoorbeeld appelmoes: ik vind dat reuzeleuk om te maken! Geen idee waarom eigenlijk, misschien omdat het zo lekker ruikt? (mmmm kaneel…). In ieder geval, ik maak die appelmoes van 2kg stoofappeltjes (gewoon in stukjes snijden en met een lekje water en een klein klontje (echte) boter de pot in en laten sudderen tot je moes hebt, kaneel en eventueel (riet)suiker naar smaak erbij, klaar!), maar ik heb elke keer weer een klein potje over. En appelmoes eet je niet zomaar overal bij, dus dat potje verdween na een tijdje in de vuilbak, jammer.

Maar nu weet ik wat ik met dat restje kan doen: appelflapjes bakken natuurlijk!

Zelfs voor doorwinterde ‘ik laat alles aanbranden’-miekes zoals ikzelf is dit een makkie:

Men neme 10 plakjes diepvries bladerdeeg (nee, dat maak ik dus nog niet zelf), ik heb deze gebruikt:

Afbeelding

Uiteraard eventjes laten ontdooien tot ze soepel zijn, anders komen er brokken van.

Op elk vierkantje bladerdeeg leg je een (klein!!) lepeltje appelmoes (hey, als jij gewoon appelmoes uit een potje wil nemen, is dat zeer OK voor mij hoor, I hear ya sistah!).

Vouw het flapje nu dicht als een driehoekje en duw de randjes met een vork dicht, zodat er van die mooie streepjes op komen. Kluts een eierdooier en smeer elke flap er bovenaan mee in, daarna kan je van die groffe suikerkorrels erop strooien (ik had enkel parelsuiker, dus heb die gebruikt).

Het resultaat moet ongeveer dit zijn:

Het handigste is dat je dit alles al voorbereidt op je bakplaat (met een bakpapiertje erop), want zo’n flapje kan je niet meer zomaar oppakken, believe me.

En dan alleen maar HOP de oven in! Als je een goede oven hebt, zou 200° goed moeten zijn, 15 a 20 minuten. Ik heb zo’n combiding en moet altijd 20° meer nemen dan het recept.

Ziezo, de appelflappen voor dummies zijn klaar, smakelijk!

Ps: heb jij ook een super makkelijk receptje? Kan je dit dan als reactie toevoegen? Ikzelf en alle andere keukendummies zijn je eeuwig dankbaar!

Advertenties

2 thoughts on “Appelbakjes flappen voor dummy’s

  1. We nemen een potje Griekse yoghurt , we nemen een klein potje room en kloppen die op , we mengen de room voorzichtig onder de Griekse room , we zetten dit een tijdje in de ijskast , we nemen mooie serveerglazen we vullen die met een laagje gepelde pistachenoten , daarover gieten we een paar lepels heerlijke honing , daarop leggen we een paar lepels van het Griekse mengsel , nog een toefje honing en een pistachenoot als afwerking en we smullen en we smullen maar ! !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s